Mark Webber F1-es jövője jó ideje a spekulációk középpontjában áll, sokan tudni vélik, hogy az ausztrál az idény végén otthagyja a Red Bullt, hogy karrierje végén egy-két évet a Ferrarinál töltsön, míg a maranellói csapat megtalálja azt – talán Sergio Perezt -, aki aztán hosszú távon biztosíthatja a jövőt.

A 35 éves pilóta a hétvégén újra cáfolta, hogy a Ferrarihoz készülne, inkább arra utal, hogy 2013-re újabb egy évre aláír a Red Bull-lal.

“Már mindenkit meg a kutyáját hírbe hoztak már a Ferrarival, Sebastiantól kezdve Lewison keresztül engem is, tényleg mindenkit. Persze nem kényelmetlen, ha érdeklődnek irántam, de a Ferraritól eddig nem kerestek, de az emberek szeretnek spekulálni” – mondta.

“Azt hiszem, a Red Bull-lal már sok mindent elértünk közösen. Sebastiannal is összeszoktunk az évek alatt, jól ismerjük egymást. Pár évvel ezelőtt a McLarennel is tárgyaltam, de nem lett belőle semmi. Jó érzem magam a Red Bullnál, de az F1 része az is, hogy mindig vannak pletykák, spekulációk. De az elmúlt hét évben csak két csapatnál voltam, elég stabil figura vagyok.”

Webber a fentiekkel együtt nem tagadta, hogy a Ferrarinál való versenyzés különleges dolog lenne, de a pletykák egyik fő elemét, Fernando Alonsóval való baráti viszonyát cáfolta.

“A Ferrari nem csak egy csapat a sok közül. Ezt mindenki tudja” – ismerte el a vörös autók presztízsét.

“De Alonsóval például még életemben nem vacsoráztam együtt csak úgy. Nem tudom, honnan jön ez a jó haverok vagyunk dolog. Megvagyunk, beszélünk egymással – a legtöbb pilóta ennyit sem tesz, szóval talán innen veszik, hogy akkora puszipajtások vagyunk…”