A Saubernél tavaly bemutatkozott Sergio Perez a Ferrari utánpótlásprogramjának tagja, a mexikói ifjonc hosszabb távon az olasz csapatnál is kiköthet. Ehhez persze bizonyítania kell. Az év jól indult, hiszen a melbourne-i pontszerzés után Malajziában egy ragyogó második helyet hozott a fiatal versenyző, de aztán elapadtak a pontok, a múlt hétvégi montreali dobogóig nem jött semmilyen eredmény.

A Ferrari utánpótlásprogramjának feje, Luca Baldisseri elárulta, hogy Monaco után elbeszélgettek Perezszel, ugyanis úgy látták, túl kapkodósan, túl agresszíven vezet.

“Monaco után leültünk beszélgetni Sergióval. Szerettük volna kideríteni, hogy a Maláj Nagydíj után miért nem jöttek az elvárt eredmények. Perez kétségkívül tehetséges, de gyakran elgáncsolja magát azzal, hogy túl agresszív, ami, különösen a Forma-1-ben, nem hozza az eredményeket” – mondta az olasz.

“A montreali futam nagyon jó reakció volt, a versenyen Sergio nemcsak nagyon gyors volt, de végig kézben is tartotta a dolgokat, 50 körön keresztül kibírta ugyanazzal a szett gumival” – méltatta Baldisseri.

Jó eredmények mellett a mexikói Felipe Massa természetes utódja lehet majd, de hogy már jövőre vagy csak később, az egyelőre kérdéses. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nemrég azt mondta, hogy Perez pillanatnyilag még túl tapasztalatlan ahhoz, hogy a vörös autóba ülhessen.