Lewis Hamilton mclarenes szerződése 2012 végén lejár. Bár a pilóta korábban azt mondta, nyáron elkezd gondolkodni a hosszabbításon, a múlt héten már arról beszélt, hogy akár az év végéig is kivár, cseppet sem siet.

A kivárás oka elég nyilvánvaló: 2013-ra a Red Bullnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél is adódhat üresedés, azaz ha valamikor, hát most esély lehet úgy mozdulni, hogy topcsapatnál kapjon helyet. A kanadai győztes újságírói kérdésre még szombaton megerősítette, hogy megfordult már a fejében az esetleges váltás, de hozzátette, hogy azért ez nem motiválja annyira.

“Gondoltam már a váltásra is. A menedzsmentem majd nekiáll valamikor a helyzet megfontolásának. De én jól érzem magam, ahol vagyok, szóval szerintem nem lesz bonyolult (a mclarenes hosszabbítás)” -mondta az Evening Standardnek.

“Tudom, hogy Sebastian Vettel azt mondta, hogy egyszer szeretne nagy múltú csapatoknál, a Ferrarinál, a Mercedesnél versenyezni, de nekem nem álmom, hogy a Ferrariba üljek. Én már most is egy nagy névnél vagyok, olyannál, amely nagyszerű autókat gyárt. Szerintem a McLaren a legjobb autó, a csapatnak pedig óriási múltja van” – tette hozzá.

A Kanadai Nagydíjra személyesen is ellátogató McLaren-fővezér, Hamilton egykori “második apja”, Ron Dennis is beszélt a pilóta jövőjéről. A korábbi, megaösszegekről szóló hírekkel ellentétben Dennis arra utalt, hogy nem lesz olyan egyszerű a tárgyalás, ugyanis ezúttal kevesebb pénzt tudnak csak ajánlani Hamiltonnak.

“Bonyolult helyzet lesz. Lejár az a szerződése, amit még más gazdasági körülmények között kötöttünk. Most egy kicsit billenteni kell a mérlegen. Nagyon sokat keres. Többet keres, mint én” – kezdte az F1-csapat éléről 2009-ben távozott Dennis.

“Nyilván ő is megnézi, hogy milyen lehetőségei vannak, hova mehetne. Mi is megnézzük, kit lehet esetleg szerződtetni. Remélhetőleg az, hogy a karrierje kezdete óta ehhez a csapathoz tartozik, mindkét fél számára kulcstényező lesz a döntésben! De korai még erről beszélni.”