Lewis Hamilton 2012-ben még nem nyert futamot, de nagyon szeretné, ha 2007 és 2010 után egy idei montreali triplázással végre megtörhetné a jeget. Ha a pénteki edzéseket nézzük, jó esélye is lehet, hiszen mind az első, mind a második gyakorláson ő volt a leggyorsabb.

“Nagyon elégedett vagyok a kezdéssel, örülök, hogy az eső elmaradt mindkét edzésen és örülök, mert sikerült végigpróbálnunk egy csomó beállítási lehetőséget. Óriási ezen a pályán vezetni, a pilóta itt igazán számít, felerősíti a versenyzők közti különbségeket. Bár a szuperlágy volt a gyorsabb keverék, én inkább a lággyal mentem. Szóval pozitív nap volt, de nagyon szoros lesz a hétvége, nem csak az időmérőn, a futamon is” – összegezte Hamilton.

A másik mclarenesnek, Jenson Buttonnak már messze nem volt ilyen sima napja, az MP4-27-esét mindkét edzésen szét kellett szerelni, 12 és 14 kört teljesített csak, érdemi munkára nem volt lehetősége. A tavalyi győztes ezzel együtt nem volt elkeseredve, a szerelőknek hálálkodott, és a Hamilton által gyűjtött adatokban bízva várja a folytatást:

“Hát, ma tényleg volt pár gondunk. Délelőtt olajszivárgás volt az autón, a szerelőknek ki kellett szedni a sebességváltót, majd vissza. Aztán találtunk egy másik problémát, szóval megint le kellett szerelni és vissza.”

“Nagyszerű munkát végeztek, de a kimaradás miatt nem tudtam teli tankos etapokat menni és beállítási munkát végezni. Szóval nincs olyan beállítás, amivel jónak tűnik az autó. De még egyszer mondom, nagyon köszönöm a srácoknak a munkát, fantasztikusak voltak!”

“Nem is aggódom igazán. Lewis kezei között nagyon jól ment az autó, egész nap gyors volt, sok hasznos adatunk van, amit holnap felhasználhatunk. Élvezem az itteni vezetést, remélem, szombaton szerencsésebb leszek!”