A Red Bull  a Bahreini Nagydíjon állt elő egy aerodinamikai újítással, amikor a hátsó kerekek előtti részen lyukakat helyezett el az autó padlólemezén. Azt a futamot Sebastian Vettel nyerte, míg két hete Monacóban Mark Webber diadalmaskodott.

A riválisok a monacói hétvégén “szálltak rá” a Red Bull-féle lyukakra, a futam leintése után egy darabig a levegőben is volt az óvás, de ilyenre végül nem került sor, azonban az ellenfelek panaszainak hatására a lyukakat egyébként korábban szabályosnak tekintő Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Kanadai Nagydíjtól szabálytalannak nyilvánította.

Egyesek utólag arról beszéltek, hogy a szabálytalanság miatt az FIA-nak visszamenőleg kellene változtatnia az eredményeken, ugyanis Webber “csalással” nyert Monacóban. Montrealban az ausztrál élesen kikelt emiatt.

“Sok mindent mondtak már rám, és bírom is a kritikákat, ha a vezetésemről vagy akármiről szólnak, de ebben a tekintetben nem nyelem ezt le” – mondta a beszámolók szerint szemmel láthatóan igen bosszús versenyző. “Hogy őszinte legyek, rohadtul kiborít, mert az autónk minden egyes műszaki ellenőrzésen átment, és a Monacóban panaszkodó csapatok közül nem is óvott senki.”

“A szabály mostanra más. De az idény elejében szabályos volt az autónk, csak most változott, mi pedig akkor így folytatjuk” – tette hozzá.

Ahogy korábban a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, majd Sebastian Vettel is hangsúlyozta, Webber is azt mondja, hogy Kanadára nem hozták a lyukas padlólemezt, így nem számít sokat az FIA álláspontjának változása:

“Bízunk benne, hogy a változás nem jelent majd semmit. Nem hiszik, de Valenciára amúgy is terveztünk módosításokat, amelyek miatt a szabályváltoztatástól függetlenül is eltűnt volna a lyuk.”