1997 világbajnoka, az F1-ből 2006 közepén elküldött Jacques Villeneuve a hétvégi hazai versenyén, a Kanadai Nagydíjon természetesen jóval többet szerepel, mint máskor. Amellett, hogy a mai F1 kiszámíthatatlanságáról és a fiatal pilótákról beszélt, a McLaren két versenyzőjét is összevetette. Szerinte Button a jobb.

“Én azt mondanám, Jenson a kiforrottabb pilóta. Lewis egy kicsit gyorsabb az időmérőn, bár Jenson is volt már az élen párszor, de tényleg nem a kvalifikáció hozza a bajnoki címet. Az évek során sok olyan versenyző volt már, aki gyors tudott lenni egy körön, de nem erről szól F1-es versenyzőnek lenni.”

“Lewis a futamokon is nagyon gyors, szóval mindketten nagyon tehetségesek, egyszerűen csak úgy látom, hogy ha minden aspektust figyelembe veszünk, akkor Jenson egy kicsit jobb bennük. Ez kiegyenlíti a dolgot” – magyarázta a kanadai.

Hamilton hibájaként a stabil alapokat adó hozzáállás hiányát nevezte meg Villeneuve.

“Személyesen nem ismerem őt, szóval nem tudom, fejben hogyan fejlődött, és mi ment végbe benne az évek során, de egyértelműen történt valami, ami hatással volt rá. Másképp versenyez, minden évben egy kicsit más, vagy a vezetése vagy épp a lelkesedése, egyszer megvan, máskor nincs, ez fura egy kicsit. Hiányzik az állandóság. Nem a pályán nyújtott egyenletességre gondolok, hanem arra, hogy mit és hogyan is szeretne elérni, hogyan dolgozik érte.”

“Ha megnézzük Jensont, ő mindig ugyanaz a fickó, ugyanolyan motivált, és ha jó az autó, teljesít is. Lewisnál egyszer megy, egyszer nem, mintha nem ugyanazt akarná minden évben.”