A BusinessBook GP legfrissebb fizetési listája szerint Fernando Alonso a legjobban kereső pilóta az F1-es mezőnyben, évi 30 millió eurót tehet zsebre. Ez csaknem kétszer akkora összeg, mint amennyit a lista holtversenyes második helyezettje, Jenson Button és Lewis Hamilton együttvéve keres. A Ferrari megmondóembere, a “Suttogó” szerint az egész történet úgy hülyeség, ahogy van.

“Végéhez közeledik ez a furcsa, 2012-es tavasz, de egyes dolgok soha nem változnak. A rózsák nyílnak a kertben, jázmin illata száll a levegőben, hogy is változhatnának az újságírók gondolatai a sportolók fizetésével kapcsolatban. Naná, hogy nagy az érdeklődés a Forma-1-es pilóták iránt, és ahogy lenni szokott, mindenféle légbőlkapott számok repkednek. Csak most jött a BusinessBook GP 2012-es listája, de valószínűleg nem ez az utolsó.”

“A kiadvány szerint Fernando Alonso évi harmincmillió eurót keres, vagyis csaknem kétszer annyit, mint a McLaren két pilótája együttvéve. Szégyen, mert ez egy újabb esete a totális zagyvaságok összehordásának. Ez a hír ismét mutatja, hogy akik összeállítják ezeket a listákat, általában magukat és egymást idézik, ahogy a kutyák üldözik a saját farkukat. Ha pénzről van szó, mindig a Ferrarit teszik az első helyre, akár a pilóták fizetéséről, akár költségvetésről van szó.”

“Már megmondtuk, a dolgok nem ugyanolyanok, mint voltak, mégis mindig ugyanaz a nóta: a Ferrari többet költ, mint bárki más. Kár, mert a valóság teljesen más, ezt az F1-ben dolgozók túl jól is tudják.”