Ahogy már korábban írtuk, Montrealban több mint három hónapja állandóak a tervezett tandíjemelés miatti diáktüntetések. A diákszervezetek, diákcsoportok szélsőségesebb elemei néha erőszakos összecsapásokba is keverednek a rendőrökkel, és a radikálisok a hétvégi Forma-1-es futamot is szeretnék megzavarni.

A kockázat minimalizálása érdekében a Kanadai Nagydíj szervezői vasárnap úgy döntöttek, hogy a hagyományos csütörtöki bokszutcabejárást idén nem tartják meg.

“Sajnálattal jelentjük be, hogy a Kanadai Nagydíjon lefújjuk az eredetileg június 7-ére, csütörtökre tervezett a nyitott kapus napot. A fenyegetések és azok súlyának nehéz felmérhetősége miatt a szervezők arra jutottak, hogy mindenképp szükséges a Gilles Villeneuve pályára, és főképp a bokszutcába való bejutás szigorítása az első edzéseket megelőző napon” – írták.

A Kanadai Nagydíj főszervezője, Francois Dumontier a Montreal Gazette-nek nyilatkozva “mélységes szomorúságát” fejezte ki és elnézést kért azoktól az F1-es rajongóktól, akik szerettek volna elmenne a népszerű ingyenes eseményre.