Jenson Button ugyan egy vitatható balesetben kiütötte csapattársát, Lewis Hamiltont a tavalyi kaotikus és rekordhosszú Kanadai Nagydíjon, de a futam így is pályafutása egyik legjobbja volt, az angol a mezőny legvégéből tört az élre, hogy az utolsó pillanatokban Sebastian Vettelt megelőzve nyerjen.

A tavalyi győztes idén jól kezdett, Ausztráliában győzelemmel nyitott, de az utóbbi négy futamon formán kívül volt, küszködött. Button reméli, hogy Montreal megint kedves lesz hozzá, fordul a kocka.

“Természetesen nagyon büszkén is és jó érzéssel térek vissza Montrealba. Azonban a hétvégén nagyon fontos lesz, hogy jól bánjak az autóval az időmérőn. Az elmúlt két futamon a Q2 nem alakult jól a számomra, és bármilyen legyen is a versenytempó, a rossz kvalifikáció elrontja a vasárnapot, mert a mezőny nagyon szoros” – mondta.
 
“A célom a hétvégére a jobb időmérős teljesítmény, hogy aztán arra építhessek a futamon” – szögezte le a McLaren kanadai versenyelőzetesében.

Míg Button legalább Melbourne-ben győzni tudott, az idén jól, higgadtan versenyző Lewis Hamiltonnak ez még nem sikerült.

A 2007-ben F1-es pályafutása első sikerét épp Montrealban arató mclarenes is reméli, hogy végre megtörik a jég, de ha csak erős pontszerzés sikerül, azt sem bánja.

“Meggyőződésem, hogy a kívánt eredmények előbb-utóbb jönni fognak. Én mindent megteszek, hogy az utolsó tizedeket is kihozzam az autóból és tudom, hogy a srácok a pályán és a McLaren-központban is mindent beleadnak, hogy győzelemre alkalmas autót kapjak. Még nagyon is versenyben vagyunk a bajnoki címért, szeretném Montrealban is továbbvinni ezt, az egyik kedvenc versenyem ez.”

“A Gilles Villeneuve egy fantasztikus pálya, egyes helyeken szupergyors, azaz nagy ügyességet és precíziót követel, de 320-as sebességnél történő kerék-kerék elleni csatákat is ad, ez pedig hihetetlen élményt jelent. De jó, ha az autó alacsony sebességnél is jól tapad, ugyanis a gyors szakaszok után hajtűk következnek, fontos, hogy hatékonyan forduljunk, ez is kell a jó köridőhöz. Papíron jól feküdhet ez a kombináció az autónknak: Spanyolországban láthattuk, hogy nagyon jók voltunk a gyors kanyarokban, de a lassabb, technikásabb utolsó szektorban is gyorsak voltunk.”

“Természetesen nehéz pontosan jósolni, úgyhogy elsősorban arra koncentrálok, hogy újabb tiszta hétvégém legyen és további bajnoki pontokat gyűjtsek.”