Alonso köztudottan rajong a keleti kultúráért, Tokió például az egyik kedvenc városa, valamint rengeteg könyvet olvas a szamurájok életéről. Hogy kifejezze tiszteletét a japán mentalitás felé, a hátára egy jókora szamurájt varratott. A spanyol azonban óvatosabban nyilatkozott a hátán díszelgő tetoválásról, Twitter oldalán így válaszolt a rajongóinak: “Minden tetoválásnak mély jelentése van. Hogy miért készíttettem ezt a tetoválást, az maradjon az én titkom. Csak annyit árulhatok el, hogy a családom előtt szerettem volna tisztelegni”
 
A Marca nevű spanyol napilap szerint a világbajnok a Hagakure (Lombok árnyékában) előtt tiszteleg, ami Jamamoto Cunetomo írásait foglalja össze a busidóról. Cunetomo maga is egy szamuráj volt, majd miután meghalt az ura, visszavonult és szerzetesnek állt, ekkor gyűjtötte össze a kommentárjait a szamurájerkölcsről. 


Az F1-esek közül azonban nem csak Alonso büszkélkedhet tetoválással, honfitársa, Jaime Alguersuari a bal alkarján visel absztrakt motívumot. A mintát még ő tervezte 15 éves korában, és elmondása szerint komoly lelki jelentése van, amit ő sem árult el. Amikor a Party Poker reklámarca lett 2010-ben, elhintett egy utalást arra vonatkozóan, hogy a jövőben magára fog varratni egy póker témájú tetkót, azonban legutóbb egy A betűt pingáltatott a kezére, amit egy csillag is díszít. A spanyol ezt a motívumot használja már évek óta személyes logójaként. 

A finn világbajnok, Kimi Raikkönen is a kezén viseli a tetkóit. A bal karján az “Iceman” felirat olvasható, ami beceneve, a Jégember angolul. A jobb csuklóján pedig egy mosolygós napocska virított, ami egy 2001-es elvesztett fogadásra utalt. Azonban egy Jégemberen mégsem vigyoroghat egy napocska, így ezt a 2007-es Malajziai Nagydíj előtt egy nonfiguratív motívumra alakíttatta át. 
Kobajasi Kamuinak elmondása szerint négy tetoválása is van, kevésbé látható helyeken és jelentést sem nyilvánít nekik, egyszerűen csak szeret új dolgokat kipróbálni.
Jenson Button a bal bokáján visel japán betűket, amit a 2009-es világbajnoki címe után, és triatlongyőzelme után varratott fel, és a “legjobb csapat” jelentéssel bír. A brit ezen kívül még egy gomb tetoválást visel a jobb karján, ami a nevére utal.
Michael Schumacher nem volt annyira bátor, mint társai, és csak hennával festett motívumokat vállalt be, amit később el is távolíttatott. Meg sem lepődünk azon, hogy rajta is japán írásjelek díszelegtek.