A Ferrari pocsék autóval kezdte a 2012-es idényt, de Fernando Alonso a versenyképtelen járgányból is kihozta a maximumot, az első négy futamon is gyűjtötte a pontokat, sőt egy győzelmet is összehozott. Spanyolországban és Monacóban már sokkal erősebb volt az F2012-es, Alonso pedig további dobogókkal át is vette a vezetést a világbajnokságban.

A mclarenes Lewis Hamilton szerint az olasz alakulat most már tényleg kimondottan veszélyes, szerinte a maranellóiak ezután végig tudják majd tartani a fejlesztési verseny tempóját, Alonso pedig a nehéz hétvégéken kiegyenlíti az esetleges versenyképtelensége, így egyértelműen ő lehet az idény favoritja.

“Biztos vagyok benne, hogy versenyképes és tapasztalt csapat lévén a Ferrari most már egész évben erős lesz. Mi vagyunk az egyik olyan élcsapat, amelyik képes felzárkózni egy gyenge kezdés után is, de ők is ezt tették, az egész évben versenyképesek lehetnek.”

“Azt hiszem, amint megvan hozzá az autója – és két versenyen már ez volt a helyzet -, Alonso elképesztően gyors, nagyon nehéz megverni. Persze kétszeres bajnok, nagyon sok sikert ért már el a karrierje során és most újra az élen áll. De szeretném, ha az év végén már én lennék előtte – biztos vagyok benne, hogy jó csata lesz ez a szezon végéig!”

Alonsóval és öt másik pilótával ellentétben Hamilton idén még nem nyert futamot, azonban a spanyol ferraris mellett ő az egyetlen, aki minden egyes versenyen pontot szerzett, ennek köszönheti, hogy mindössze 13 pont lemaradással áll a táblázat negyedik helyén.