Az Anonymusként ismert, hírhedt nemzetközi hackercsoport a Bahreini Nagydíj idején bejelentette, hogy a szerintük az emberi jogokkal nem, csak a pénzzel törődő Bernie Ecclestone és a Forma-1 általában kihúzta náluk a gyufát, ezért megpróbálják majd ellehetetleníteni a versenyt. Ez ugyan nem sikerült nekik, de a sportág hivatalos oldala, az F1.com valóban akadozott azokban a napokban.

Az öntudatos hackerek most a Kanadai Nagydíj kapcsán újra célba vették a sportágat: a montreali diáktüntetések és az azokat korlátozni hivatott 78-as törvény miatt a jövő héten odalátogató F1 megint kapni fog, ígérik. Mivel az F1 hivatalos oldala nemcsak információt szolgáltat, de rajta keresztül jegyeket, F1-es termékeket is lehet vásárolni, így több ezer személy adatait, hitelkártya-információit is fenyegetik.

“Erősen javasoljuk, hogy bojkottálják a montreali Forma-1-es futamot, és különösen ajánljuk, hogy ne vásároljanak jegyeket és F1-es termékeket online! Mi előre szóltunk!” – áll a közleményükben. “Ahogy Bahrein miatt, úgy az Anonymus most is el akarja rontani Ecclestone úr kis buliját!”