Sebastian Vettelnek 2014 végéig szerződése van a Red Bull-lal, de ez nem  akadályozta meg az újságírókat abban, hogy már 2014-re hírbe hozzák a németet a Ferrarival. A spekulációk szerint a kétszeres bajnok 2014-ben vagy szerződése lejárta után, 2015-ben menne a maranellói csapathoz, ahol addig jelenlegi csapattársa, a veterán Mark Webber lehetne Fernando Alonso partnere.

Vettel korábban ugyan többször elragadtatással beszélt a Ferrariról, nem titkolta, hogy egyszer szeretné a vörös autót vezetni, de a mostani pletykákat már a hétvégén visszautasította, majd az Autosportnak nyilatkozva megint kijelentette, hogy 2014 után sem tervez más csapattal.

“Red Bull-os sisakot viseltem szinte az egész pályafutásom alatt, nehéz más életet elképzelni, ha már ennyire hozzászoktam. Olyan lenne (távozni), mintha 18-19 évesen rögtön kiköltöznék a szülői házból. Nagyon jól érzem magam ott, ahol vagyok, nem akarok máshova menni” – szögezte le a 24 éves pilóta.

Bár vettel tavaly tulajdonképpen földbe döngölte a mezőny, miközben megszerezte második címét, idén ellenben csak egyszer tudott győzni eddig, ő kiemeli, hogy belülről nincs sok különbség, tavaly is keményen meg kellett küzdeni az eredményekért olyankor, amikor nem ment minden simán, és idén is ugyanez a kulcs, azaz az egyenletes teljesítmény.

“Az emberek csak a győzelmekre emlékeznek, azt már elfelejtik, hogy néha milyen szoros is volt. Pedig igen, volt olyan győzelem is, amikor nem a miénk volt a legerősebb csomag. Idén minden korábbinál több győzelemre esélyes pilóta van, ezért csak még fontosabb lesz a pontok gyűjtögetése minden egyes futamon.”

Az idei kiszámíthatatlan, újabb és újabb győzteseket hozó év egyesek szerint már túlzás, a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateshitz pár hete például lutrinak bélyegezte a gumihelyzetet. Vettel a főnökével és a többi kritikussal sem ért egyet:

“Ha visszagondolunk 10 évvel ezelőttre, akkor azzal támadták az F1-et, hogy unalmas, mert mindig Michael (Schumacher) győz. Most meg arról beszélnek, hogy az F1 kiszámíthatatlan, lutri. Sosem lehet mindenkinek a kedvére tenni, de én úgy gondolom, hogy jó a show, sok az előzés, megy az akció. Nagyobb a feszültség, azoknak, akik nézik, és nekünk is, akik az autóban ülünk. Nekem tetszik ez így, persze arra azért ügyelni kell, hogy nem váljon mesterségessé az izgalom.”