A 2012-es idény példátlanul kiszámíthatatlanul alakul, az első hat futamon hat különböző pilóta nyert. Az élen Fernando Alonso áll, aki még a szezon kezdetén pocséknak számító Ferrarival is nyerni tudott és azóta is gyűjti a pontokat, hozza a dobogókat.

2007-es mclarenes csapattársa, Lewis Hamilton úgy látja, hogy bármennyire is kiszámíthatatlan a bajnokság, fő esélyesként Alonsóval kell számolnia, őt kellene legyőzni a végső sikerhez:

“Ő a sötét ló, a sötét lónak számító csapatnál. Nem is várok tőle kevesebbet – kétszeres bajnok és valószínűleg az F1 legjobb versenyzője” – mondta az angol, aki az élpilóták között szinte egyedül maradt már azzal, hogy még nem nyert idén.

Alonso hasonlóképp látja a helyzetet, annak ellenére is Hamiltont méltatja, hogy a mclarenes még nem lépett be a győztesek klubjába.   

“Novembert tartjuk a szemünk előtt, és Hamilton az, akinek a közelében kell lenni. Pillanatnyilag lehetetlen megjósolni az idény alakulását, de nem hiszem, hogy innen már végig így marad. Ha egyetlen pilótát kellene mondanom, akkor őt emelném ki, mert ő az egyetlen, aki akkor is nagyot tud alakítani, ha nem nyerő az autója” – dicsérte ellenfelét Monacóban.

Hogy őszinte tiszteletről van-e szó, vagy a két egykori csapattárs épp a dicséretekkel kívánja növelni a másikon a nyomást, nem tudni, de feltűnő, hogy a címvédő Sebastian Vettelt egyikük sem említi.