Ha csak a korábbi eredmények számítanának, akkor a Red Bull teljes magabiztossággal vághatna neki a Monacói Nagydíjnak, hiszen 2010-ben Mark Webber, tavaly pedig Sebastian Vettel nyerte a versenyt.

A múlt persze a múlt, az idei év pedig olyan zavaros, hogy még a futamok közepén sem világos, ki ér révbe, így a félig esős csütörtöki edzéseket követően a két korábbi győztes elég visszafogottan is beszélt.

“A körülmények miatt nem sokat tudtunk meg ma. Délelőtt nem jött jól az edzés megszakítása, és az, hogy délután meg esett, így nagyon nehéz megmondani, hol is állunk. Az eső miatt rossz volt a tapadás, nagyon csúszott a pálya, és egyszerre nagyon sok autó is volt kint, persze mindenki ugyanilyen helyzetben volt” – mondta a címvédő Vettel szűkszavúan.
 
Vettel a második edzésen a 11., Mark Webber a 7. idővel zárt. Az ausztrál szintén a rossz tapadásról beszélt, és hangsúlyozta, hogy a verseny kiélezett, még javulni kell szombatra.

“Nem volt könnyű dolgunk, ahogy egyik csapatnak sem, lesz még dolgunk pénteken. Némelyik autó nagyon gyors, szóval csak később derül ki, mi hol vagyunk. Nyilván senki nem tudott sokat menni, nem is tudtunk annyi munkát elvégezni, mint szerettünk volna, de ez van, ilyen Monaco, mindig tartogat valami kihívást. A pálya tapadása elég kiszámíthatatlan, de azért csak megtudtunk ezt-azt.”