Hétvégén rendezik a Monacói Nagydíjat, az idei, egészen kiegyenlített mezőnyre tekintettel a szokottnál is zavarosabb lehet a kép a versenyen. Az idény hatodik versenyén akár a hatodik győztes is felállhat a dobogó tetejére, Michael Schumacher öthelyes rajtbüntetése ellenére is reménykedik ebben. A hétszeres bajnokot Bruno Sennával történt barcelonai ütközése miatt büntették meg.

“Monacónak nagyon különleges, saját karaktere van” – nyilatkozta az ötszörös monte-carlói győztes Schumacher. “Bizonyos értelemben ezt a kijelentést csak egy nagy adag iróniával fűszerezve értelmezhetjük. Az elmúlt években sikeresen kampányoltunk a pálya biztonságosabbá tételéért, évente egyszer elfogadható kockázatot jelent, hogy itt versenyzünk.”

“Főleg azért, mert a pályán nagy élmény vezetni, minden évben alig várjuk, hogy végre körbemehessünk rajta. Természetesen az a tény, hogy öt helyet veszítek a rajtrácson, nem sokat ad ehhez az érzéshez, annyit jelent, hogy még keményebben kell próbálkoznom. Úgy gondolom, hogy igen jó formában lehetünk Monacóban, mindenki nagy erőkkel fejleszti az autót. Megpróbáljuk kihozni a maximumot a hétvégéből.”

A sok kollégájához hasonlóan Monacóban élő Nico Rosberg hazai pályán vezethet. “Imádom a monacói hétvégét, nagyszerű érzés otthon vezetni a családom és barátaim előtt” – fogalmazott Rosberg. “Mindig is gyors voltam ezeken az utcákon, úgy gondolom, hogy jó eredményt érhetünk el. A pálya karakterisztikája kedvez az autónknak, de ahogy az összes idei versenyen, a gumik kezelése ismét kulcsfontosságú lesz. Öt különböző csapat nyert idén futamot, szóval legalább tíz esélyes van a futamgyőzelemre. Ez lehet az utóbbi évek legérdekesebb versenye.”