Míg a Red Bull-lal, a Ferrarival és a McLarennel már jó ideje megalkudott Bernie Ecclestone az F1-es részvételüket 2020-ig biztosító, jövő évben életbe lépő új Concorde Agreementről, a nagyok közül a Mercedes még mindig nem írt alá. A stuttgarti prémiummárka eddig azért nem hajolt meg, mert míg a fent említett három csapatnak pluszpénzeket és a Forma-1 igazgatótanácsi székeit is megadták, addig a Mercedest mindössze kétéves múltú kezdő alakulatként kezelnék, semmilyen kiváltságot nem kapna. Az elmúlt hetekben már az is felröppent, hogy a Mercedes az év végén távozik a sportágból, de múlt hétvégén, Barcelonában Bernie Ecclestone már arról beszélt, hogy haladnak a tárgyalások, a megegyezés felé tartanak a felek.

Erről számolt be a Pitpassen Christian Sylt szakújságíró is, aki üzleti ebéden ült le beszélgetni Ecclestone-nal. “A Mercedes alá fogja írni az új Concorde-ot, minden rendben lesz” – mondta Syltnek Ecclestone. A kereskedelmi jogok tulajdonosa valószínűleg a Mercedesnek is biztosít igazgatótanácsi tagságot, bár ezzel kapcsolatban még lesznek egyeztetések. “Meglátjuk, hogy kap-e helyet a tanácsban a Mercedes is. Volt egy megbeszélésem ezzel kapcsolatban a Daimler-vezető Dieter Zetschével Barcelonában. Neki tetszett az ötlet, de mindenről, amiről szó esett köztünk, a saját igazgatótanácsa előtt is be kell számolnia.”

Az F1-es igazgatótanácsban Luca di Montezemolo képviselheti a Ferrarit, Dietrich Mateschitz a Red Bullt, a McLaren helye pedig Ron Dennisé vagy a bahreini koronahercegé lehet, mivel az ország Mumtalakat befektetési alapjának ötven százalékos tulajdonrésze van a csapatban. Ecclestone régi ellenségét, Dennist nyilván nem látná túl szívesen az igazgatótanácsban, ellentétben a bahreini koronaherceggel, akivel nagy egyetértésben küzdöttek az idei Bahreini Nagydíj megtartásáért.