Lewis Hamilton hátrasorolása után logikusnak tűnt, hogy a Spanyol Nagydíjon a meglepetésre az első sorba került Pastor Maldonado és Fernando Alonso helyett a Bahreinben már nagyon erős Lotus lehet a fő győzelmi esélyes, azonban a williamses és a ferraris is kiválóan tartotta magát. Kimi Räikkönen a konzervatív stratégia miatt “csak” a 3., csapattársa, Romain Grosjean a 4. helyen ért be.

A finnt tulajdonképpen nem lepte meg az eredmény, annyira kiszámíthatatlan az év, hogy a Williams győzelme is simán a pakliban volt:

“Az elmúlt futamok különböző szakaszaiban már volt néhányszor gyors a Williams, és ahogy korábban is mondtam már, jelenleg igen nehéz eldönteni, kinek is van a legjobb csomagja. Egyik futamon egy csapat győz, aztán legközelebb már csak a 10., fura a helyzet idén. De ez jó a sport szempontjából, sok csapatnak van esélye: ha gyors az autó és sikerül a gumikat is eltalálni, akkor benne van a győzelem. Úgy tűnik, a gumik jelentik a kulcsot, ha azokat sikerült működésre bírni, akkor bárki gyors lehet.”

Räikkönen Bahreinben és Barcelonában sem titkolta, hogy elégedetlen, amiért nekik még nem jött össze a győzelem, de meggyőződése, hogy ez csak idő kérdése:

“Már kétszer közel jártunk hozzá, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog az utolsó lépés. Sajnos nem mindig lehet a győzelemért küzdeni, de amikor van rá esély, akkor meg kell ragadni a lehetőséget. Remélhetőleg úgy tudjuk folytatni, ahogy eddig és meggyőződésem, hogy ha egyszer minden jól jön ki, akkor sikerülni fog. Eddig jól haladtunk, az autó mindenütt erős volt.”

“A következő futam, Monaco egy kicsit más lesz, nehéz megtippelni, ott hogy megyünk majd. A csapat jól dolgozott eddig, de még mindig van dolgunk, van min javítani. Eddig nem alakul rosszul az idény, 100 százalékosan nem vagyunk elégedettek, mert győzni még nem sikerült, de ez jól is van így, örülök, hogy a csapat még többet akar.”