Legszebb napjait idézte Kobajasi Kamui a Spanyol Nagydíjon, remek előzésekkel egészen az ötödik helyig küzdötte magát előre. Nem volt ilyen szerencséje csapattársának, Sergio Pereznek, akinek már rögtön a rajt után defektje volt, és később a verseny feladására kényszerült egy szokatlan bokszkiállás után, amelynek során az egyik szerelő a jobb hátsó kerék elé zuhant, úgy kellett kirángatni onnan.

“A csapat nagyszerű munkát végzett, a fejlesztések remekül működnek” – mondta Kobajasi. “A versenytempónk nagy előrelépést jelent az előző futamhoz képest. Teljes mértékben meg vagyok győződve róla, hogy ma a dobogóra is lett volna esélyem, ha nem vagyok balszerencsés az időmérőn. A kilencedik helyről rajtolva az ötödik pozíciónak elvileg örülni kellene, de az autóban ennél több volt.”

“Sok időt töltöttem forgalomban és az előzés nem volt könnyű. Az egyenesben, DRS-szel nem ment, mert nem tudtam elég közel kerülni senkihez, így máshol kellett próbálkoznom és kockáztatnom. Az utolsó etapban alaposan elkoptattam a gumikat. Idén rettentő szoros a mezőny, aki elöl akar lenni, annak mindent jól kell csinálnia egy hétvégén. Ez az, amit most Pastornak összejött.”

Perez kiesésének nem volt köze ahhoz, hogy az egyik szerelőt a kerekek közül kellett kirángatni. “Nagyon balszerencsés voltam a rajtnál” – nyilatkozta Perez. “Az első kanyarban próbáltam elmenni Romain Grosjean mellett, de összeértünk és máris mehettem a bokszba. A mezőny végéről nem nagyon tudtunk felzárkózni és később fel kellett adnom a versenyt váltóhiba miatt. Akármi történt, vége van, a következő futamra koncentrálok. Monaco nagyon különleges verseny számomra.”