Sokakkal együtt a Toro Rosso csapatvezetője is azon a véleményen van, hogy a 2012-es Forma-1-es idény már most egy klasszikus, a szoros verseny, a változó erőviszonyok minden korábbinál izgalmasabbá teszik a sportágat.

“A mai Forma-1 a legjobb, amit valaha is láttam. Ha megnézzük az első négy futamot, négy különböző győztes volt! A futamok eredménye egészen a kockás zászlóig bizonytalan, egyetlen csapat sincs nagy előnyben. A középmezőnyben is kemény csaták vannak. Akárkivel beszélek, mindenki azt mondja, hogy sosem volt még ilyen izgalmas az F1” – magyarázta az osztrák az Autopsortnak.

Tost szerint a pályán kívül is sikersztori a Forma-1, a terjeszkedés csakis jót tesz a sportágnak.

“Bernie-nek (Ecclestone) köszönhetően a világ minden táján versenyzünk. Az új piacok igazán fontosak a szponzoraink számára.”

“Európa az F1 bölcsője, soha nem is szabad elfelejtenünk az itteni fontos futamokat, Silverstone-t a maga múltjával, Monzát, a Nürburgringet vagy Hockenheimet Németországban, Spanyolországot, Spát, Monacót. De a többi futam legyen csak Európán kívül!”

“Fontos, hogy ott legyünk Oroszországban, Kínában, Indiában. Ideális esetben két futam is kellene Dél-Amerikában, Brazíliában és mondjuk Argentínában, és szerencsére újra megyünk az USA-ba is, ami nagyon fontos a partnereink szempontjából. És persze jelen vagyunk Japánban és a Közel-Keleten is. New York pedig egy ékkő, amely tovább növeli majd az F1 népszerűségét!”