Bernie Ecclestone figyelmeztette a montreali szervezőket, hogy csak akkor hajlandó tárgyalni a 2014-ig szóló szerződés meghosszabbításáról, ha a pályán komoly felújítás történik. Az Ecclestone által kért módosítások költsége eléri a 15 millió dollárt (3,3 milliárd forintot), amelynek előteremtése akadályokba ütközhet.

Lapértesülések szerint Gerald Tremblay montreali polgármester a kormányzat magasabb szintjeihez fordult, hogy forrást találjon a kért munkálatokhoz. “Zajlanak az egyeztetések a kormányzat három szintje és a Forma-1 vezetői között” – írta a La Presse című lap, amely idézte a verseny promóterét is.

“Még korai erről beszélni” – nyilatkozta Francois Dumontier. “Még két év hátravan a jelenlegi szerződésből. Elkezdtünk beszélgetni, jelenleg ezt túl drága kérésnek tartom. Fogalmam sincs, honnan lehetne ennyi pénzt előteremteni.”

“Az irányítótorony és a bokszok 25 évesek, felújításuk fontos eleme a hosszabbításról szóló tárgyalásoknak. Egyelőre felesleges konkrét összegekkel dobálózni.”