Bár Bahreinben igencsak szenvedett a McLaren a futamon, a hétvégi Spanyol Nagydíj előtt kimondottan optimista Lewis Hamilton.

Az angol tavaly úgy is keményen megszorongatta a végül győzni tudó Sebastian Vettelt, hogy akkor a Red Bull még egyértelműen a mezőny legjobb autójával rendelkezett, a tetejébe pedig az idei téli tesztek is azt súgják Hamiltonnak, hogy fekszik majd nekik a pálya.

“A téli teszteken is ígéretes volt a teljesítményünk Barcelonában, persze a szezon még mindig elég zavaros, nehéz megjósolni, ki lesz az élen a következő hétvégén. Azonban már tavaly is jó versenyünk volt ott, egészen a leintésig kergettem Sebastiant. Azt hiszem, idén erősebb is az autónk, ezért újabb erős futamot remélek!” – mondta.

2011-ben azonban hiába loholt Vettel nyakában Hamilton, még a DRS és a KERS segítségével sem tudta megelőzni a németet, a mclarenes kíváncsi, idén hogy alakul ez.

“Érdekes lesz látni, hogy mennyire lesz egyszerű az előzés. Barcelonában mindig is nehéz volt előzni – tavaly én is megtapasztaltam -, de nagyon bízom benne, hogy a DRS és a KERS kombinációja azért egy kicsit könnyít majd ezen. De azt hiszem, így is az idény egyik legnehezebb pályája jön az előzés szempontjából, ezért erős kvalifikációs eredményben reménykedem, hogy aztán a lehető legsimább lehessen maga a futam.”