Miközben Michael Schumacher a Bahreini Nagydíj után kifakadt a Pirelli gumik miatt, csapattársa, Nico Rosberg szerint az idei helyzet csupa jót tett a sportággal. Schumachert bosszantja, hogy az idei keverékekkel nem lehet a határon autózni, biztonsági autós körözgetéshez hasonlította a versenyeket, amire Norbert Haug, a Mercedes sportfőnöke úgy reagált, megérti a hétszeres bajnokot, de nem ért egyet vele.

“Azért ez nem lottó, csak idén másképp kell játszani” – mondta el véleményét az első futamgyőzelmét Kínában megszerzett Rosberg az idei gumihelyzetről. “Idén már láthattuk, hogy pályáról pályára, körülményektől és hőmérséklettől függően más-más autók jók a gumikon. Mérnöki szempontból nagy kihívás, hogy megértsük ennek okait és alkalmazkodjunk a helyzethez.”

“Ez lehet a legnagyobb kulcs az idei szezonhoz, próbálunk mindent hamarabb megérteni a többieknél. Személy szerint úgy gondolom, hogy ez jót tesz idénynek. Négy versenyen volt négy győztes, minden össze van keveredve. Ennél jobb nem is lehetne a helyzet az F1 számára, a kopás miatt izgalmas versenyeket is láthattunk.”

Rosberg szerint a Mercedes viszonylag szűk tartományban bánik jól a gumikkal. “Ebből a szempontból nem vagyunk a legjobbak, természetesen több területen is javulnunk kell még. Ausztráliához képest sokat fejlődtünk, lépegetünk előre.”