Nem tetszik a Mercedesnek és anyacégének, a Daimlernek a tervezett új Concorde Agreement, Bernie Ecclestone a pénzek elosztásánál másodrendűként kezelné a csapatot. Ecclestone sem vitatja, hogy vannak nézeteltérések, ugyanakkor azt mondta, hogy a stuttgarti márka “nagyon fontos a Forma-1-nek”, “mindig is támogatta és támogatni fogja” őket.

A Mercedes most már futamgyőztes saját csapattal és motorszállítóként is jelen van az F1-ben, a McLarennek és a Force Indiának is szállít motorokat. Ecclestone a Mercedes AMG-t vezető honfitársával, Ross Brawnnal nem tud szót érteni, szakadék tátong a felek elképzelései között.

“Beszéltem a csapatmenedzserrel a vitáról, úgy tűnik, azt hiszi, a csapat nyert néhány világbajnoki címet és 80 futamot a tyrrelles idők óta” – foglalta össze a pénzek elosztása körül zajló harc lényegét Ecclestone. A Sport Bild szerint Ecclestone elutasította Brawn arra vonatkozó kérését, hogy a rangsorolásban vegyék figyelembe a gyártó történetét is.

A magazin szerint a két brit között olyan feszült a viszony, hogy Ecclestone nem vállalt egy szembesítés jellegű közös interjút Brawnnal. “Soha nem volt túl kedves velem” – mondta honfitársáról Ecclestone. Szélsőséges esetben a nem túl baráti viszony következménye lehet a Sport Bild szerint, hogy a Mercedes egyik pillanatról a másikra véget vet teljes F1-es programjának.