Romain Grosjean remek versenyt futott Bahreinben, a francia pilóta pályafutása során először állhatott dobogóra. Grosjean akár második is lehetett volna, de ezt a pozíciót eltérő gumitaktikán lévő csapattársa, Kimi Räikkönen elvette tőle. Mindez nem kisebbíti a versenyző érdemeit, aki csapatfőnöke, Eric Boullier szerint bizonyította, hogy van benne elegendő potenciál a vb-cím megnyeréséhez.

“A dobogós helyezésen túl az volt igazán lenyűgöző, hogy milyen közel volt Kimihez és Vetteltől is csak tíz másodperccel maradt le” – dicsérte Grosjeant Boullier. “Nem számítottam arra, hogy pilótáink ilyen közel végeznek egymáshoz.”

“Ezt azt jelenti, hogy képes és készen áll a legmagasabb szinten való versenyzésre. Megvan a sebessége és a tehetsége ahhoz, hogy egy napon világbajnok legyen.” Boullier szerint a Lotus idei erős pilótakettőse a kulcs a sikerekhez, a csapatfőnök úgy véli, Räikkönen még erősebb lesz idén.

“Lesz még folytatás. Kimi már többször megmutatta, hogy megvan a tempója, ha javítania kellett egy rosszul sikerült időmérő után, megcsinálta. Nem tartott neki sokáig, mire újra felvette a ritmust a kétéves kihagyás után, múlt hétvégén megmutatta, hogy nagyon is itt van.”