F1: Vettel feltámadt, övé a pole 1
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 2

F1: Vettel feltámadt, övé a pole

F1: Vettel feltámadt, övé a pole 27
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 28
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 29
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 30
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 31
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 32
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 33
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 34
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 35
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 36
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 37
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 38
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 39
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 40
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 41
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 42
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 43
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 44
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 45
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 46
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 47
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 48
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 49
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 50
Fotó megosztása:
F1: Vettel feltámadt, övé a pole 51 Meleg, de igen szeles időben kezdődött a Bahreini Nagydíj kvalifikációja a szahíri pályán.

A Q1 során jelentős mértékben javult a pálya állapota, így a közepes keverékű gumikkal kimenő nagycsapatok az utolsó percekben már aggódhattak a garázsban ülve, a biztonsági időnek számító köridők egyre kevesebbet értek, ahogy a kisebb csapatok lágy gumin küldték ki az autóikat. Látszólag ennek a “spórolásnak” áldozata lett Michael Schumacher – bár a csapat “műszaki problémát” említett -, aki a garázsból nézhette, hogy utolsó körén a caterhames Heikki Kovalainen 13 ezreddel megveri és kiszorítja őt a továbbjutó helyekről.

Az idén egyelőre elég peches hétszeres bajnok mögött a kiesők már nagyjából a szokásos nevek voltak, bár Kovalainen jó szereplése miatt most két hely szabadult fel a “szégyenpadon”, a másikra a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne került. A francia újonc csapattársa, Daniel Ricciardo egyébként a második idővel lépett tovább, a Q1 leggyorsabbja a sauberes Sergio Perez volt.

A második szakasz vége igen nagy csatát hozott, a korábban kieső helyen álló Fernando Alonso szép eredménnyel mentett, és Ricciardo valamint Romain Grosjean is kiváló időket húzott elő a kalapból az utolsó pillanatban. A lotusos francia eredménye épp csapattársát, Kimi Räikkönent tolta ki a továbbjutó csoportból.

A finn mögött Kobajasi Kamui, Nico Hülkenberg, Felipe Massa, Bruno Senna, Heikki Kovalainen és Pastor Maldonado esett ki  – a venezuelai nem is ment mért kört, a 17. ideje pedig egy sebességváltó-csere miatti öthelyes büntetés miatt csak a 22. rajtkockát jelenti majd vasárnap.

A Q3 is meghozta a maga meglepetését: míg az amúgy favoritnak látszó Nico Rosberg kivárt és gyors körén nem alakított nagyot, addig a Red Bull megtáltosodott, az utolsó pillanatokban előbb Webber, majd Vettel ugrott az élre, és az utánuk érkező Lewis Hamilton már nem is tudta megfogni a címvédőt, csak a közéjük, a 2. helyre fért be.

A gyengének tekinthető idénykezdés után Vettel elégedett mosollyal és az égnek mutató ujjal ünnepelt, mellőle vasárnap Hamilton indul, ami szintén nem rossz. A második sor szintén Red Bull-McLaren felállás Webberrel és Buttonnal, utánuk Rosberg, a ragyogó Ricciardo, Grosjean, Perez, Alonso és Paul di Resta következik majd,

A Bahreini Nagydíj vasárnap a hagyományos időpontban, délután 14 órakor kezdődik.
 
Bahreini Nagydíj, időmérő edzés, Szahír, 2012.04.21.