F1: Rosberg újra a csúcson 2 Bár a szahíri pályán nincsenek olyan egyenesek, mint Kínában, úgy tűnik, a Mercedes szuper DRS-ese Bahreinben is eredményesen működik, hiszen a második szabadedzésen Nico Rosberg kényelmes előnnyel volt a leggyorsabb, egyedül ő tudott 1:33 alatti köridőt futni.

A sanghaji győztes az edzés első harmadának végén futotta a kört, előtte komoly adok-kapok zajlott a mercedesesek és Sebastian Vettel között, de Rosberg hirtelen nyolctizedes ugrást hajtott végre.  

Később azért sikerült közelebb férkőzni hozzá, végül bő négytizedes lemaradással a Red Bull-os Mark Webber zárt a második helyen, mögötte Vettel, Hamilton és Schumacher következett, de a hátrányuk már igen nagy volt: a címvédő héttizedet, a délelőtti leggyorsabb mclarenes kilencet, a hétszeres bajnok csapattárs pedig egy másodpercet kapott Rosbergtől.

A top10 második felébe befért még Jenson Button, mindkét Sauber, Fernando Alonso és a lotusos Romain Grosjean.

Az edzés alatt számtalan kisebb elfékezés, pályaelhagyás történt, de jelentős incidens nem fordulat elő.

Ahogy azt előre jelezték, a Force India biztonsági megfontolásokból teljes egészében kihagyta a délutáni edzést, hogy korábban, még világosban távozhassanak a pályáról, így csak 22 autó vett részt a délutáni gyakorláson.

A Bahreini Nagydíj időmérője szombaton 13 órakor kezdődik.

Bahreini Nagydíj, 2. szabadedzés, Szahír, 2012.04.20.