Michael Schumacher hároméves távollét után 2010-ben a Mercedes új gyári csapatával tért vissza a Forma-1-be, a hétszeres bajnok 2012 végéig írt alá a csapattal.

Schumi első két éve nem ment túl fényesen, de 2011 vége felé már kezdett magára találni, a paddockban mostanra úgy látják, hogy a 43 éves versenyző egyre inkább formába lendül. A Mercedes múlt hétvégi a Kínai Nagydíjon azt is bizonyította, hogy képes a győzelemre, így természetesen adja magát a kérdés, hogy az egyre jobb kilátások mellett a veterán marad-e 2012 után is.

“Minden teljesen nyitott. A szezon során valamikor majd kiderül, hogy mi a legjobb számára, számunkra, mindannyiunknak, de az még elég messze van” – idézte Schumacher csapatfőnökét és régi harcostársát, Ross Brawnt a német Sport1. “Fantasztikus versenyző és nagyszerű csapatjátékos” – tette hozzá az angol.

Ugyan sem Schumacher, sem a Mercedes nem akar konkrétabban beszélni a jövőről, jó ideje úgy tudni, hogy valószínű a hosszabbítás, és a német legenda akár 2014-15-ig is maradhat.