Bár a Lotus F1 autója a téli teszteken és az első három futamon is gyorsnak tűnt, a potenciál messze nem tükröződik az eredményekben. Az első két versenyen Romain Grosjean nem ért célba, Kimi Räikkönen pedig hátrányból indulva hozott csak pontokat, Kínában pedig a finn a hajrában bukott nagyot, így mindössze francia csapattársa hozott pár pontot.

A csapatfőnök, Eric Boullier nem tagadja, hogy bosszantó a helyzet, ennél egyenletesebb szereplés kellene:

“Kína előtt is frusztrációról beszéltem és azt hiszem, most is ezt érzem leginkább. Az első három futamon mindig csak egy autóval hoztunk pontot. Ha megnézzük a Sanghaji eredményeket, a McLaren, a Red Bull, a Sauber és a Williams is két pilótával volt a top10-ben. Nekünk is ezt kellene  hoznunk Bahreinben” – mondta a francia, aki a Saubert illetően tévedett, hiszen Kobajai Kamui a 10. lett, Sergio Perez pedig nem szerzett pontot.

“Úgy gondolom, hogy a konstruktőri bajnoki helyezésünk nem tükrözi a teljesítményünket. Kínában tíz körrel a vége előtt még a második és hatodik helyen voltak az autóink, jól álltunk. Egészen a kockás zászlóig kellene ezt tartanunk.”

“Azt mondanám, hogy az elvárásaink egy az egyben ugyanazok, mint a Kínai Nagydíj előtt. A cél, hogy egy problémamentes hétvégén megmutathassuk, mit is tud az E20-as. Ez a minimum, és szerencsére az első három futammal ellentétben Bahreinben biztosan nem nehezíti majd a dolgunkat az eső! Jó lenne mindkét autót a top10-ben látni. A potenciálunk egyértelmű. Nem tetszik, hogy csak a 6. helyen állunk a bajnokságban, de már nem is leszünk ott sokáig!”

Boullier hozzátette, hogy a bokszmunkán mindenképp javítaniuk kellene, de ehhez műszaki módosítások is kellenek: “Tudjuk, mi a gond forrása, nem a srácokon múlik. A bokszkiállások javításához át kell terveznünk és újra kell gyártanunk a felszerelés bizonyos darabjait. Ez Bahreinre nem lesz meg, de Barcelonában már biztosan előrébb lépünk ezt illetően.”