F1: Rosberg Le Mans-nak érezte Sanghajt 2 Nico Rosberg a hétvégi Kínai Nagydíjon előbb megszerezte pályafutása első pole-ját, majd vasárnap, 111. Forma-1-es versenyén magabiztos rajt-cél győzelemmel lépett be a győztesek klubjába.

A 26 éves német versenye kívülről simának tűnt, de Rosberg azt mondja, az autóban ülve cseppet sem volt az.

“A gumik kezeléséről szólt az egész. Nagyon nehéz volt velük bánni. Egyetlen kör sem volt, amikor végig padlógázzal lehetett volna nyomni. Tényleg nagyon óvatosnak kellett lenni, vigyázni kellett a gumiknak, komoly kihívás volt. De sikerült és a stratégia is tökéletesen működött” – magyarázta videónaplójában.

“Életem leghosszabb versenye volt, úgy éreztem, mintha a Le Mans-i 24 óráson vezetnék. Őrületes volt, az utolsó 30 kör sosem akart véget érni. Aztán az utolsó pár kört már nagyon élveztem, gondoltam, hogy na, ezt most tényleg megnyerem. Nagyon örültem a csapat sikerének!”

“Nagyszerű látni, hogy milyen gyorsan fejlődtünk és hogy sikerült megszereznünk az első győzelmünket! Rég vártunk már erre. Niki Lauda azt mondta, hogy az első győzelem a legnehezebb, utána már könnyen jön a többi – ha tényleg így van, az nagyon jó lesz!” – mondta Rosberg.