F1: Räikkönent kiütötték a gumik 2 Kimi Räikkönen tíz körrel a Kínai Nagydíj leintése előtt még a második helyen haladt erősen viseltes gumijaival, ekkor azonban a mögötte haladó Sebastian Vettel támadást indított ellene. A manőver sikeres volt, a finn pilóta pedig a pálya koszos oldalára kerülve annyira kiesett a ritmusból, hogy mindenki elment mellette, aki a környékén járt.

Räikkönen másfél kör alatt tíz pozíciót veszített, majd a leintésig még kettőt, csak a 14. helyen ért célba. “Megpróbáltuk végigcsinálni két kiállással a versenyt, de a végére elfogytak a gumik” – értékelt a Jégember.

“Megpróbáltuk, de ma nem jött be. Két választásunk volt, az egyik mellett döntöttünk. Működhetett volna, de végül máshogy alakultak a dolgok.”

A másik Lotusban ülő Romain Grosjean jobban menedzselte a gumikat, és ugyan a verseny végén egyszer elhagyta a pályát, a hatodik helyig küzdötte vissza magát. “Jó verseny volt, elégedett vagyok” – mondta Grosjean.

“Nagyszerű eredményt ért el a csapat. Néha olyan volt, mintha Forma-3-as versenyen lettünk volna, még a pályán maradni is nehéz volt.”