F1: Rosbergé a pole Kínában 1
F1: Rosbergé a pole Kínában 2

F1: Rosbergé a pole Kínában

F1: Rosbergé a pole Kínában

F1: Rosbergé a pole Kínában 20
F1: Rosbergé a pole Kínában 21
F1: Rosbergé a pole Kínában 22
F1: Rosbergé a pole Kínában 23
F1: Rosbergé a pole Kínában 24
F1: Rosbergé a pole Kínában 25
F1: Rosbergé a pole Kínában 26
F1: Rosbergé a pole Kínában 27
F1: Rosbergé a pole Kínában 28
F1: Rosbergé a pole Kínában 29
F1: Rosbergé a pole Kínában 30
F1: Rosbergé a pole Kínában 31
F1: Rosbergé a pole Kínában 32
F1: Rosbergé a pole Kínában 33
F1: Rosbergé a pole Kínában 34
F1: Rosbergé a pole Kínában 35
F1: Rosbergé a pole Kínában 36
Fotó megosztása:
Száraz, a péntekinél jóval melegebb időben kezdődött a Kínai Nagydíj időmérője Sanghajban. A Q1 semmilyen komolyabb meglepetést nem hozott, a három kiscsapat pilótái a megszokott sorrendben búcsúztak az első szakasz végén, a régiek közül pedig a francia Jean-Eric Vergne volt feltűnően lassú, így ő lett a hetedik kieső.

A leggyorsabb a sauberes Sergio Perez volt, de ő és a ferrarisok is már a lágy gumit tették fel az első etapon.

A Q2-t egy utolsó sprinttel nyerte Mark Webber, mögötte a két Mercedes-pilóta és a két sauberes ment szép kört. A 10. helyért óriási csata folyt, a Williamsek, Massa, Grosjean is az utolsó pillanatokban rohamozott, a lotusos francia végül a hetedik lett, ami egyben az időmérő legnagyobb meglepetését is hozta abban az értelemben, hogy előreugrásával kiszorította a top10-ből Sebastian Vettelt.

A mezőny egyébként nagyon-nagyon szoros volt, hiszen Webbert és a 15. idővel záró di Restát mindössze hattized választotta el, hajszálnyi különbségeken múlott, ki hol zárt. A tavaly a pole-ból szinte kirobbanthatatlan címvédő most a Q3-ba sem jutott tovább, de érdemes megjegyezni, hogy a nyerő Webber és a kieső német két különböző autóval ment, Vettel a régi, téli konfigurációjú kipufogót, míg az ausztrál az új fejlesztésű változatot használta.

A Q3 első “menetét” a mercedeses Nico Rosberg nyitotta egy igen erős 1:35,1-es körrel, amely aztán érinthetetlennek is bizonyult, a mclarenes Hamilton és Michael Schumacher is fél másodperccel lassabb volt nála.

A sauberes Kobajasi Kamui hozott egy kitűnő 4. időt, mögötte Kimi Räikkönen, Jenson Button, Mark Webber, Sergio Perez, Fernado Alonso és Romain Grosjean zárt.

Hamilton egyébként csak a 7. helyről indul majd vasárnap, hiszen sebességváltó-csere miatt öthelyes rajtbüntetést kapott. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Kínai Nagydíjon a Mercedesé lesz a teljes első sor.

A Kínai Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 9 órakor kezdődik.

Kínai Nagydíj, időmérő edzés, Sanghaj, 2012.04.14.