F1: A McLaren vitte az utolsó edzést 2 A Kínai Nagydíj időmérőjén a McLaren pilótaái indulhatnak a legnagyobb eséllyel az elsőségért, miután a harmadik, száraz szabadedzésen Lewis Hamilton és Jenson Button zárt az első két helyen. Button bő egytizeddel maradt csak el csapattársától.

A Mercedes szuper-DRS-e jól szolgál az idény leghosszabb egyenesével rendelkező sanghaji pályán, hiszen a 3-4. legjobb időt Nico Rosberg és Michael Schumacher hozta, igaz, az eredmények alapján közvetlenül nem fenyegették a McLarent. Schumacher azonban tegnap már tudott a Hamilton mai eredményével egyező, 1:36 alatti kört, így a kvalifikáción csata lehet.

A Red Bull egyelőre nem tűnik igazán versenyképesnek, az ötödikként záró Mark Webber héttizeddel volt lassabb Hamiltonnál, míg Sebastian Vettel, akinek autóján a hátsó felfüggesztés néhány elemét is kicserélték, csak a 9. lett.

A remények ellenére a Lotusnál sem sikerült belenyúlni a tutiba, Kim Räikkönen épp csak befért a top10-be. Jól ment ellenben ellenben a Williams (Maldonado 6.,) és a Sauber (7-8. idő) is.

A Ferrari sehol, Fernando Alonso a 15., Felipe Massa a 18. időt hozta csak ki az F2012-esből.

Ezzel együtt érdemes megjegyezni, hogy egészen Massáig mindössze 1,9 másodpercbe befért a mezőny, azaz a Q2 igen szoros lesz, a top10 hátsó helyeiért kemény lesz a küzdelem.

Ahogy pénteken, a szombati utolsó edzésen is sokan küszködtek az első és az utolsó kanyar bukkanóival, számos elfékezés történt, a legijesztőbb pillanatot a Force Indiá-s Paul di Resta élte át, amikor az utolsó kanyarban teljesen kisodródott és a bukóteret is megjárta.

A Kínai Nagydíj kvalifikációja magyar idő szerint reggel nyolckor kezdődik.

Kínai Nagydíj, 3. szabadedzés, Sanghaj, 2012.04.14.