Fernando Alonso ugyan győzött a Maláj Nagydíjon, az elmúlt két hétben pedig gőzerővel dolgozott a Ferrari a fejlesztéseken, de a spanyol pilóta nem számít arra, hogy Sanghajban is hasonlóan sikeres lehet. A kétszeres bajnok realista a hétvége előtt.

“Ausztráliához és Malajziához képest nem várok meglepetést ettől a futamtól. Tény, hogy eltelt majdnem három hét, de ez nem jelenti azt, hogy ennyi idő elég lenne az autó teljes megújításához. Lesz pár fejlesztésünk, de semmi különösen jelentős, és persze azzal is számolnunk kell, hogy a többi csapat is hoz új alkatrészeket” – írta a Ferrari oldalán Alonso.

“Szóval a hozzáállásunk mit sem változik erre a versenyre: hozni egy jó eredményt, csak magunkkal foglalkozni, azzal, hogy minden tökéletesen menjen és mindent kihozzunk a hétvégén adódó lehetőségekből.”

“Nem fogok olyat mondani, hogy ilyen vagy olyan helyen akarunk célba érni, nem is érdemes erre időt fecsérelni. Mindent bele kell adnunk és a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk, mint a hangyák, amikor egyik nap elkezdenek valamit, hogy aztán később legyen belőle valami haszon” – utalt a pontgyűjtögetés fontosságára a spanyol.