Az első két verseny nem a Mercedes reményei szerint alakult, a csapat jól sikerült időmérők után eddig mindössze egyetlen pontot szerzett. A Maláj és a Kínai Nagydíj közötti időszakban a versenytempó javításán dolgozott az istálló, Michael Schumacher szerint most jó szereplés várható a gárdától.

“Amikor a Kínai Nagydíjra gondolok, a szurkolók jutnak először eszembe” – mondta Schumacher. “Évek óta nagy és hűséges szurkolótáborom van ott, még mindig nagyon megindító látni, ahogy támogatnak. Nagy köszönet mindenkinek! Ami a versenyt illeti, eddig nem volt túl sok szerencsém Sanghajban, leszámítva 2006-os győzelmemet. Idén változhat a helyzet. Az első két versenyen nem tudtuk átmenteni az időmérős tempónkat vasárnapra, de az elmúlt napokban intenzíven dolgoztunk ezen. Erős kínai teljesítményt ígérhetünk rajongóinknak.”

Nico Rosbergnek szép emlékei vannak Kínáról. “2010-ben dobogóra állhattam Sanghajban, tavaly vezettem a versenyt” – nyilatkozta Rosberg. “Kedvelem a pályát sok különleges, hosszú kanyarja miatt. Számomra csak Kínában kezdődik igazán a szezon, az első két verseny nem a terveink szerint alakult. A pálya különbözik az első kettőtől, jobban terheli az első, mint a hátsó gumikat. Tudjuk, hogy gyors autónk van, arra készülünk, hogy javítunk a hosszú etapos tempónkon és a versenyteljesítményünkön Kínában.”