Rosszul áll a Bahreini Nagydíj szervezőinek szénája: a múlt heti, újabb halálos áldozatot követelő tiltakozások után ismét többségbe kerültek azok a vélemények, amelyek szerint a versenyt idén sem szabad megrendezni.

Az egykori világbajnok Damon Hill januárban még azt mondta, az országban sokat tettek az emberi jogokért és méltó a futamrendezésre, most viszont a verseny lebonyolíthatóságára vonatkozó álláspontja felülvizsgálatára kérte a Nemzetközi Automobil Szövetséget.

Múlt héten kifejezetten a verseny megrendezése ellen tiltakoztak Bahreinben, a helyiek álláspontja szerint a futam megtartása értelmetlenné teszi az eddigi szenvedéseket és a korábbi áldozatok halálát. “Most már másképp fest a helyzet” – nyilatkozta Hill, aki idén járt Bahreinben.

“A tiltakozások még súlyosabbá válhatnak, ami aggasztó helyzetet teremthet. Ami mindennél fontosabb és minden elé kell helyeznünk, hogy mi lesz az ára emberileg annak, ha megrendezzük a futamot.”

“Az államnak és a Forma-1-nek sem lenne jó, ha hadiállapotot kellene bevezetni a verseny megrendezése érdekében. Ennek a sportnak nem erről kellene szólnia.”

“Elnézve a jelenlegi helyzetet, a futam több problémát okozhat, mint amennyit megold.”