Egy brazil hírügynökség, az Agencia Estado értesülése szerint a Ferrarinál már tavaly téma volt Felipe Massa lecserélése. Ha ez igaz, nyilván több pilótával is zajlottak informális egyeztetések, az Agencia Estado szerint Jenson Button biztosan a kiszemeltek között volt.

A Ferrari állítólag ajánlatot is tett az angol pilótának még október előtt, de a feltételek valószínűleg nem igazán tetszettek Buttonnek. Ősszel ugyanis meghosszabbította szerződését a McLarennel, az új megállapodás “több évre” szól.

Button nemet mondott, így maradt Massa, aki valószínűleg legjobb esetben is csak az év végéig marad. Utódja jó eséllyel a Sauber mexikói versenyzője, Sergio Perez lesz.

Button elismerte, hogy voltak megkeresései, de nem erősítette meg konkrétan a Ferrari érdeklődését. “Örömmel vettem tudomásul, hogy elismerik a munkámat” – így Button. “Meghallgattam, hogy a többi csapat közül néhány mit tud nekem ajánlani.”

A hír megjelenése valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy Button múlt héten kijelentette, szívesen lenne Fernando Alonso csapattársa. “Ha Lewis mondjuk nem lenne a Forma-1-ben, én izgalmasnak tartanám, ha Fernando lenne a csapattársam. Hihetetlenül tehetséges, kétszeres bajnok, gyors. Hogy ő-e a leggyorsabb az F1-ben? Talán nem, és valószínűleg ő is ezt mondaná, ellenben nagyon intelligens.”