A Ferrarinál ugyan egyszerűen gúnyt űztek az ezzel kapcsolatos pletykákból, de nyílt titoknak számított a 2011-es szezon közben, hogy a mercedeses szerződéshosszabbítása előtt Nico Rosberg az olasz csapat érdeklődését is felkeltette, talán szerződtették volna a németet.

Szinte minden F1-es készséggel elismeri, hogy a vörös autók misztikumának nem nagyon lehet ellenállni, de Rosberg végül mégis a Mercedesnél maradt, ahogy egy friss interjúban elárulta, még édesapja, az 1982-es világbajnok Keke Rosberg is határozottan ebbe az irányba próbálta terelni a döntést.

“Egészen odavolt, mondta, hogy a Mercedesnél kell maradnom, ez 110 százalék” – mesélte a Sport Bildnek. “Ugyanakkor én is meg voltam győződve róla, hogy számomra a Mercedes a legjobb hely.”

A 26 éves pilóta ezzel együtt hozzátette, hogy monacói (olasz) barátai irányából más jelzéseket is kapott: “Néhány hazafiasabb barátom egy kicsit ideges lett, amikor szerződést hosszabbítottam, de én tényleg hiszek ebben a projektben.”

A 108 F1-es futam után még mindig nyeretlen Rosberg 2012-re háromnál azaz a 2010-esnél több dobogós helyezést céloz: “Ez jó lépés lenne a bajnoki cím felé, amiért a következő években szeretnénk majd küzdeni.”