A Caterhamnél tegnap mutatkozott be a múlt hét végén Jarno Trulli helyére szerződtetett Vitalij Petrov. A csapatnál a kezdetek óta szolgáló Heikki Kovalainen azt mondja, neki semmi gondja nem volt Trullival, de az orosszal való együttműködést is nyitottan, pozitívan várja.

“Nagyon jól megvoltam Jarnóval. Azt hiszem jó barátok lettünk az elmúlt két évben – előtte nyilván nem ismertem annyira. Azt hiszem, közösen keményen dolgoztunk, hogy előrébb juttassuk a csapatot mind a pályán, mind azon kívül” – mondta a finn a GPUpdate.netnek.

“Persze a csapat döntése volt (a csere), nekem nem volt közöm hozzá. Mostantól Vitalijjal dolgozom. Ő is profi versenyző, szóval szerintem jól együttműködünk majd a csapat érdekében. Erős versenyző is, arra számítok, hogy meghajt majd, de én is hajtom majd őt és igyekszem előtte maradni! Sima helyzet, igazán.”

“Jóban voltam Jarnóval, de az új csapattárs sem jelent semmilyen változást az életemben. Vitalijjal itt találkoztam (először) Barcelonában, de cseppet sem aggódom. Erős versenytárs, de én mindig 110 százalékot beleadok, hogy legyőzzem a csapattársamat. Senkit sem becsülök alá.”

Kovalainen 2007-ben mutatkozott be a Renault-nál, 2008-ban és 2009-ben Lewis Hamilton mellett töltött két nem túl fényes évet a McLarennél, mielőtt az újonc Lotus Racinghez, a ma már Caterham néven futó csapathoz szerződött volna, ahol újra magára talált.

Petrov első oroszként 2010-ben debütált az F1-ben a Renault-nál, ahonnan tavaly év végén ejtették – a tulajdonos szerint azért, mert egy kicsit kényelmesen dolgozott.