A kilencvenes években előbb a Williamst majd a McLarent bajnoki címekhez segítő, az elmúlt fél évtizedben a Red Bullt a csúcsra juttató tervezőt, Adrian Neweyt a patinás Motor Sport magazin beválasztotta Hall of Fame-jébe, azaz a hírességek csarnokába.

Az 53 éves mérnök illusztris társaságba kerül, hiszen korábban többek között Ayrton Sennát, Michael Schumachert, Enzo Ferrarit, Jim Clarkot, Jackie Stewartot, Juan Manuel Fangiót és Stirling Mosst vették be a legendák klubjába.

“Tényleg nagyon különleges egy ilyen különleges emberekből listára felkerülni. A visszatekintésben nem vagyok igazán jó, ezt majd talán később teszem csak meg. Jelenleg túlságosan elfoglalt vagyok, de miután ma itt lehetek, ilyen módon elismertek, este valószínűleg abban a tudatban fekszem majd le, hogy eddig jól alakultak a dolgok” – mondta a tegnapi esti londoni gálán az angol.
 
“Az elismerés kapcsán az ember azért visszagondol a szép pillanatokra és a nehéz időkre is. Csúcsok és hullámvölgyek is voltak a pályámon. Egy ilyen elismerés leltár készítésére ösztönzi az embert, ami engem illet, most már úgy gondolom, hogy elég tisztességesen helytálltam a pályámon. Három különböző csapattal jutottunk a bajnoki címig, úgy érzem, bizonyítottam és most már egyszerűen csak élvezhetem a munkát.”

Szintén a Hall of Fame-be került az 1964-es F1-es bajnok, Jonh Surtees, az egyetlen versenyző a világon, aki mind a Forma-1-ben, mind a motorversenyzésben világbajnoki címig jutott.

“Hát, ez egy új élmény számomra. Az USA-ban már bekerültem a Hall of Fame-be, de nagyon kellemes dolog most a motorsport egy másik ilyen illusztris csoportjába is belépni. Csodálatos esemény a ma este, magának a motorsportnak az ünnepe” – hangoztatta a 78. évét a múlt szombaton betöltő angol legenda.