A Toyota már korábban bejelentette, hogy két csapattal indul a Le Mans-i 24 órás versenyen, míg az Endurance világbajnokságot egy autóval csinálja végig. Ezt Alexander Wurz, Nakadzsima Kazuki és Nicolas Lapierre vezethetik az idény során, de már megvan a második Le Mans-i autó pilótahármasa is.

A Toyota megszerezte a Toro Rossótól kirúgott Sebastien Buemit, akinek kollégái a Peugeot gyári csapatának felszámolása után szabaddá vált Anthony Davidson, illetve Isiura Hiroaki lesznek. Buemi számára a Le Mans-i indulás extra lesz idén, a svájcit ugyanis megtartotta tartalékosnak a Red Bull.

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Toyota pilótája lehetek Le Mans-ban” – mondta Buemi. “Ez egy nagyszabású rendezvény, az egyik legnagyobb a motorsportban. Izgalmas lesz az is, hogy hibrid autót vezethetek, szerintem ez a jövő és jó látni, hogy a Toyota mennyi mindent tesz az ügy érdekében. Már vezettem hibrid autót, a Prius első és második generációját, de a TS030 Hybrid azért más. Az LMP1-es autók gyorsak, a környezet professzionális, ez a kaland nagyon pozitív élmény lesz számomra.”