Bár miután a HRT múlt pénteken bejelentette, hogy Pedro de la Rosa mellé a már tavaly is alkalmazott Narain Karthikeyant szerződtette, elfogytak a versenyzői állások 2012-re. A Lotus Renault-tól ejtett Vitalij Petrov helyzete nem rózsás, de menedzsere, Okszana Koszacsenko azért még próbál helyet szerezni számára, tárgyal, de a pénzügyi háttér bizonytalan, egy szponzor kivár, ami nem segít.

“Természetesen nem érzi túl jól magát, arra számítottunk, hogy a szponzor gyorsabban mozdul. De a megfelelő döntések híján nem léphetünk előrébb” – mondta, hozzátéve, hogy Petrov Oxfordban, a csapatok többségéhez közel tartózkodik, de ő maga nem tárgyal.

“Az ő dolga nem a tárgyalás, nincs jelen. Azt sem tudja pontosan, kikkel tárgyalok. Az ő dolga az, hogy készen álljon, ha bármikor be kell ülni az autóba és hozni kell az eredményt.”

A kérdésre, hogy a HRT-s lehetőség bezárulásával Petrovnak már csak tartalékosi szerep juthat-e, Koszacsenko így válaszolt:

“Azt mondanám, hogy egyelőre még vannak más lehetőségek. Nem összpontosítok jobban ezekre (a tartalékosi helyekre). De ha pár napon belül nem érünk el eredményt, tárgyalni fogunk más versenysorozatoknál és a Pirellivel is. De egyelőre nem tárgyalunk a Pirellivel sem.”

A Pirelli ugyan meghívta az oroszt a múlt heti gumibemutató rendezvényére, Abu-Dzabiba, de hangsúlyozták, hogy a pilóta csak vendégként volt jelen, a tesztpilótai állásra egyelőre nincs náluk felvétel, hiszen nincs is tesztautójuk.

Az orosz pilótával kapcsolatban jó ideje felvetődött már, hogy esetleg “kivásárolhatja” a veterán Jarno Trullit a Caterhamnél, bár a kiscsapat részéről sosem utaltak arra, hogy ez terítéken lenne. Ezzel együtt talán a Petrov-vonalra utalhat, hogy az e heti jerezi teszten a versenyző Jarno Trulli autóba ültetésével jócskán kivárnak, csak pénteken vezet egy napot, míg Heikki Kovalainen ma és holnap, az új tesztpilóta, Giedo van der Garde pedig csütörtökön lép pályára.