A McLaren 1995 óta a Mercedes motorjaival versenyez, de könnyen elképzelhető, hogy néhány év múlva váltani fog. A német autógyártó a 2000-es évtizedben a csapat résztulajdonosa is volt, de idénre ezt a kapcsolatot leépítették, hiszen a stuttgartiaknak két éve már saját gyári csapata van.

A McLaren és a Mercedes motorszállítói szerződése 2015-ig, azaz az új, 1,6 literes turbós V6-osok 2014-es bevezetésén túl is él, de nem lenne meglepő, ha a wokingiak váltanának.

Tavaly novemberben már hírbe hozták a csapatot nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának sikerpartnerével, az F1-ből 2008 végén távozott Hondával, de ezt akkor gyorsan cáfolták. Most is ugyanezt tették, miután a hétvégén felröppent, hogy a csapat esetleg a 2014-ben érkező új, független gyártóval, a Craig Pollock-féle PURE-ral keresne kapcsolatot.

“A McLaren jó pár hónapja egyáltalán nem lépett kapcsolatba a PURE-ral. Sőt, a több hónappal ezelőtti kapcsolatfelvétel is kizárólag formális, udvariassági gesztus volt” – szögezte le a csapat egyik szóvivője.