A McLaren Lewis Hamilton meglepetésszerű, utolsó utáni pillanatos sikerével 2008-ban szerzett legutóbb világbajnoki címet egyéniben, míg konstruktőrként tíz évvel azelőtt, 1998-ban tudtak diadalmaskodni utoljára.

A csapat az elmúlt négy évben háromszor lett második, a főnök Martin Whitmarsh szerint azonban ezzel sosem elégedettek, újabb győzelmekre hajtanak, mondta a Forma-1 hivatalos oldalának.

“Az áldozatvállalás talán nem a legjobb szó, de a McLarennél mindenki az emberileg lehetséges maximumon dolgozik, így volt ez egész télen, és bár személyes szinten tényleg áldozatokkal is jár ez, a dolgozóink nem így tekintenek erre. A Forma-1-es dolgozók hihetetlenül motivált emberek, a mclarenesek pedig talán még inkább. A McLaren a 46 éves Forma-1-es története során 20 világbajnoki címet nyert, ez minden mérce szerint ragyogó. Higgyék el, hogy határozott szándékunk, hogy tovább bővítsük az eredménylistát.”

A brit csapat holnap főhadiszállásán, Wokingban leplezi le 2012-es autóját, az MP4-27-est, amelyet  aztán február 7-én Jenson Button vezethet majd először Jerezben. A csapatfőnök hangsúlyozta, hogy Button elsősége csakis szervezési kérdés, szó sincs az amúgy tavaly nem épp legjobb évét teljesítő Lewis Hamilton háttérbe tolásáról.

“Nem, egyáltalán nem jelent ez semmit. Amilyen korlátozott a téli tesztlehetőség mostanában, a pilótáink a lehető legtöbb munkát végzik majd. Jenson és Lewis is sok időt tölt majd a következő hetekben Spanyolországban, mindketten ugrásra készen várnak.”

“Két világbajnokunk van – ezt egyetlen más csapat sem mondhatja el magáról! -, a McLaren filozófiája pedig mindig is az volt, és az ma is, hogy a két versenyző egyenlő. Régen is ez volt, idén is így lesz, és amíg én itt vagyok, így is marad. Szóval hogy konkrétan válaszoljak a kérdésre, egyszerűen csak úgy alakult a téli tesztbeosztás, hogy Jenson vezet az első napon és Lewis a másodikon, de akár fordítva is lehetne.”