Fernando Alonsónak 2010-ben hatalmas esélye volt a világbajnoki cím megnyerésére, a szezonzáró abu-dzabi futamot azonban a Ferrari eltaktikázta. A kétszeres bajnok spanyol tavaly még a dobogóról is leszorult, az utolsó versenyen veszítette el a pontverseny harmadik helyét, de ez a Ferrari gyenge autója miatt alakult így.

Alonso képességeivel nincs semmi baj a korábbi F1-pilóta John Watson szerint, úgy véli, a spanyol jelentené a legnagyobb fenyegetést Sebastian Vettelre, ha vb-címre esélyes autót tennének alá. Watson szerint erre idén adott az esély.

“A Ferrari rendezi a sorait és próbálja megerősíteni az aerodinamikai és mérnöki részleget” – mondta Watson. “A jó embereket, jó időben próbálják a csapathoz vinni. Van két jó pilóta, köztük egy kiemelkedő képességű Alonso személyében, aki jelenleg a vezető erőnek számít.”

“Alonso olyan pilóta, aki képes még világbajnokságot nyerni, ha nem többet is. Ha megkapja az esélyt és az autót, ő jelentené a legnagyobb fenyegetést Sebastian Vettelre. Persze kell, hogy a Ferrari előálljon egy olyan autóval, amely veszélyes a Red Bullra és a McLarenre.”