A héten Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke üzent Felipe Massának, rámutatva, hogy az idei év kulcsfontosságú lesz a brazil számára. Massa nem fél a kihívástól, úgy véli, hogy a tökéletesített autóval ismét futamgyőzelmekért küzdhet, nem érez extra nyomást magán.

“Természetesen ez egy elképesztően fontos év lesz számomra, de ez ugyanígy igaz mindenki másra a mezőnyben” – nyilatkozta Massa a Ferrari Wrooom médiarendezvényén. “Ez egy olyan szezon, amelynek során többet akarunk elérni, és én is sokkal jobb eredményekre vágyom, mint amilyeneket 2010-ben és tavaly értem el.”

“Versenyképes akarok lenni. Egy olyan szezont szeretnék, amelynek során az esélyek nem szólnak állandóan ellenem, ahogy az tavaly gyakran megtörtént. Sokszor hátulról kezdtem a versenyeket és kevesebb pontot szereztem, mint amennyit érdemeltem volna.”

“Hatalmas motivációval kezdem az évet, abszolút pozitív hangulatban vagyok. Természetesen van rajtam nyomás, de egy olyan csapatban, mint amilyen a Ferrari, mindenki, mindig nyomás alatt van. Versenyképes akarok lenni, amennyire csak lehetséges, a lehető legtöbb futamot akarom megnyerni és a vb-címért szállok harcba – ahogy tettem azt többször is a múltban.”

Massa szerint az új Ferrari jobban kedvez vezetési stílusának, így jó eséllyel indulhat csapattársa, Fernando Alonso ellen. “Képes leszek felvenni a harcot Fernando ellen, meg vagyok győződve róla, hogy meg tudom csinálni. Nemcsak ugyanazt az időt tudom hozni, mint ő, gyorsabb is lehetek nála. A világbajnoki címre gondolok, ehhez a kezdetektől fogva versenyképes autó kell.”

Massa határozottan tagadta, hogy a jövőjével foglalkozó pletykák miatt megfordult a fejében az eligazolás. “Nincs okom a váltásra, nem is gondolok erre. Először újra nyerni szeretnék, most ez a legfontosabb számomra.”