F1: Kubica a legjobb! 2 Tegnap jött a hír, hogy a még mindig tavaly februári ralibalesete miatt lábadozó Rubert Kubica balesetet szenvedett, a lengyel olaszországi otthonához közel elesett a jégen és korábbi lábtörése megnyílt.

A Kubicával történtekre ma barátja, Fernando Alonso és volt csapatfőnöke, a Lotus renault-s Eric Boullier is reagált.

“Számomra Robert Kubica a legjobb pilóta, a legjobbakat kívánom neki! Beszéltem vele tegnap és meggyőződésem, hogy amikor visszatér, ő lesz a mezőny legjobb versenyzője” – mondta a Ferrari Madonna di Campiglio-i rendezvényén, a Wrooom4-on a spanyol.

Bár hivatalosan senki nem erősíti meg, a spekulációk jó ideje a Ferrarihoz kötik Kubicát, állítólag 2013-ban csatlakozhatna az olasz csapathoz, ha felépül. A kérdésre, hogy örülne-e neki, ha a lengyel lenne a csapattársa, Alonso diplomatikusan felelt: “Nagyon elégedett vagyok Felipével…”

Kubica korábbi főnöke így beszélt az új fejlemények hallatán: “Robert fantasztikus kurázsiról és elszántságról tett tanúbizonyságot a rehabilitációja során, szomorúan hallottam az újabb visszaesésről. A Lotus Renault összes tagja nevében gyors felépülést kívánok neki!”