A Ferrari a Red Bull-lal, a McLarennel, a Lotusszal, a Sauberrel és a Williamsszel együtt az első téli tesztre, Jerezbe viszi idei új autóját. A radikálisan újnak ígért járgányt a Red Bull eljárásához hasonlóan a második számú pilóta, Felipe Massa avatja majd fel, írja a spanyol Marca.

Ahogy a címvédőknél, úgy a maranellóiaknál is csak a második két napon, február 9-10-én vezet majd a csapat “ásza”, azaz Fernando Alonso.

A lap hozzáteszi, hogy az egyelőre 663-as kódjellel készülő modell már a jerezi teszt előtt pályára gurulhat, február 3-án a Ferrari házi pályáján mutatkozhat be a sajtó előtt pár bemutatókör erejéig. Hogy akkor ki vezethet, nem tudni.

Szintén ferraris hír, hogy míg az olasz csapat nemrég “lerabolta” a McLaren aerodinamikai szakembergárdáját, ők maguk is veszítettek egy fontos embert. A finn Turun Sanomat híre szerint az egykori Ferrari technikai főnök, Ross Brawn által vezetett Mercedes GP tovább bővíti a egykori maranellóiak számát Brackleyben, ezúttal a gumis szakértő Marco Fainellót igazolták.