Michael Schumacher visszatérése ugyan nem sikerült olyan fényesen, ahogy arra sokan számítottak, külső szemlélők, volt versenyzőtársak számos alkalommal kritizálták, végleges visszavonulásra biztatták a hétszeres bajnokot, de a pályán ma is ellene versenyző pilóták között továbbra is nagy respektje van.

A németet 2005-ben és 2006-ban legyőző Fernando Alonso egy friss interjúban beszélt Schumiról. A kérdésre, hogy ki ellen versenyezne legszívesebben egy az egy ellen, legyen szó gokartról, verseny- vagy akár utcai autóról, rögtön a németet nevezte meg.

“Michael Schumachert választanám, aki örökre bajnok mindannyiunk számára, tiszteljük azt, aki hét címet szerzett. Neki már semmit sem kell bizonyítania versenyzőként és mindig nagyon gyors” – mondta a brazil TotalRace.comnak a ferraris.

Schumi – és csapattársa, Nico Rosberg is – csak a top10 második felében zárt 2010-ben és ’11-ben, de Alonso úgy véli, ez csakis az autón múlik. Ha a Mercedes összeszedi magát, mindkét német veszélyes lesz.

“Köztudott, hogy a Forma-1-ben az autó a legfontosabb és azt is tudjuk, hogy a Mercedesnek nem volt túl jó éve. De úgy hiszem, hogy ha versenyképes, győzelemre alkalmas autójuk lesz, akkor Rosberg és Michael is komoly esélyesnek számít. Nem szabad alábecsülnünk őket!”