Miután a Toro Rosso a múlt héten bejelentette, hogy 2012-re mindkét pilótáját lecseréli, a piacra lépett a spanyol Jaime Alguersuari is.

Logikusnak tűnne, hogy a két és fél éves tapasztalattal rendelkező ifjonc a spanyol identitását erősíteni kívánó HRT-hez szerződjön 2012-re Pedro de la Rosa mellé, azonban a kiscsapat újdonsült főnöke, annak ellenére, hogy maga is rossz dolognak látja Alguersuari kibukását, nem lát erre sok esélyt.

“Igen, tényleg rossz hír, érthetetlen” – mondta Luis Perez Sala. “Egyértelmű, hogy álomszerű, igazi karácsonyi ajándék lenne megszerezni őt, de kétlem, hogy reális lehetőség, ugyanis már rég tartó, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk más pilótákkal” – szögezte le a főnök, elismerve, hogy valószínűleg fizetős versenyzőt ültetnek majd a veterán de la Rosa mellé.

Sala a Marcának adott interjújában azt sem titkolta, hogy a téli átszervezés, költözködés miatt az előző két évhez hasonlóan 2012-ben valós lehetőség, hogy az utolsó pillanatban készülnek el az autóval.

“Az átszervezés miatt elkerülhetetlen lesz a késés. Emellett mostanra az FIA szabályai szerint csak akkor lehet megkezdeni a tesztelést, ha az autó átment minden törésteszten, ami még magasabbra teszi a lécet. Remélem, hogy január végére túl leszünk rajta és megejthetjük a leleplezést, ott lehetünk a teszteken. Ha nem, akkor legalább azt szeretném, ha megjárathatnánk az autót még Melbourne (a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj – B.G.) előtt.”